facebook facebook
Agenda
<Tornar

Cicle de conferències sobre gastronomia: Jordi Salas
Dia: 18/01/2019
Hora: 19.30
Lloc: Sala d'actes del CERAP

La Secció de Gastronomia del CERAP ha organitzat un cicle de conferències sobre gastronomia i alimentació, que comença el divendres 18 de gener amb la intervenció de Jordi Salas, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Rovira i Virgili. Salas parlarà de «Dieta i salut: una responsabilitat sobre nosaltres i les futures generacions».

Doctorat en Medicina i Cirurgia, Jordi Salas és catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Rovira i Virgili, director de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina de Reus (URV) i cap clínic de Nutrició (Unitat de Nutrició Clínica) del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. També és director del Grup de Recerca URV Nutrició, Alimentació, Creixement i Salut Mental (NUTRCRSM), del Centre Català de la Nutrició de l'Institut d'Estudis Catalans (CCNIEC) i del Grup de Recerca Consolidat Nutrició, Alimentació, Creixement i Salut Mental reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Les línies de recerca en què està activament involucrat actualment són:

• Inflamació, funció endotelial i síndrome metabòlica.

• Efecte de la dieta mediterrània sobre el risc cardiovascular i malalties metabòliques.

• Efecte dels diferents nutrients sobre el metabolisme glucídic i lipídic.

• Avaluació de l'efecte de diferents fàrmacs sobre l'obesitat i el metabolisme.

• Efectes beneficiosos per a la salut del consum regular de fruits secs.

• Adaptació del metabolisme energètic durant la renutrició, la restricció calòrica i l'exercici físic.

• Prevenció de la diabetis a través de la dieta.

• Efecte de la fibra i els fitosterols sobre el metabolisme del colesterol.



Avis legal CERAP Avgda. de Pau Casals, 84 - 43330 Riudoms - cerap@cerap.cat - Tel. 977 768 060 com arribar-hi